Raymond OPEN

SÖNDAGEN 28 MAJ 2023

Den 28 maj går Raymond OPEN av stapeln på Tegelberga Golfklubb i Trelleborg. Spelet kommer vara Irish Greensome med upp till 144 spelare i 72 lag med löpande start. Förutom golf och tävlingar kommer vi såklart att prata solceller!

Tävlingen är öppen för alla. Första starttid är kl 08.00 med fritt val av Tee. Startlistan publiceras 26 maj kl 16.00.

Tävlingar

Hole-in-one
Lyckas du med drömmen, att slå en hole-in-one kommer du belönas rikligt! Inte bara med en historia du bär med dig resten av livet utan även fin-fina priser (uppdateras snart!).

Par tre – närmast flagg
Givet en turnering av rang har vi närmast flagg på par tre. Här utlovas lite överraskningar i form av åtråvärda priser (uppdateras snart!).

”– Den här putten är från ett sådant avstånd att antingen går den i eller så missar han.”

Så här spelas Irish Greensome

Par 4 och 5 hål

Båda spelarna i laget slår ut varsin boll och slår därefter ett slag på partnerns boll. Laget väljer sedan en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen eller tillfälle när man skall välja boll.

Par 3 hål:
Båda spelarna i laget slår ut varsin boll men väljer sedan direkt en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen.

Provisorisk boll på par 3 hål:
Om båda bollarna kan vara förlorade utanför vattenhinder eller Out of Bounds får sidan välja en spelare som ska spela en provisorisk boll. Hittas sedan ingen av bollarna så är den provisoriska bollen i spel och den som inte slog den provisoriska bollen fortsätter spela bollen. Hittas en av bollarna så är den provisoriska bollen borta och den hittade bollen är i spel och den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag. Hittas båda bollarna är den provisoriska bollen borta och ni väljer vilken boll ni skall fortsätta med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag. Provisorisk boll från tee eller annan boll satt i spel från tee ska spelas från den tee, varifrån den ursprungliga bollen spelades.

Provisorisk boll på par 4 och 5 hål:
Provisorisk boll spelas av den spelare som skall slå nästa slag på den boll som det spelas en provisorisk boll för och spelas från den plats där föregående slag slogs Spel på fel boll (motståndarens eller partnerns) Om en spelare spelar på motståndarens eller partnerns boll, får laget en allmän plikt, d.v.s. 2 pliktslag. Bollen återplaceras och slås om av rätt spelare och från det ursprungliga läget. Om det gäller andraslaget på ett 4 eller ett par 5 hål kan laget välja den boll som slogs enligt reglerna och därigenom undgå pliktslag.

Val av tee
Alla har rätt att välja tee MEN om herre väljer röd tee och spelar med en dam måste hon välja orange tee. Detsamma gäller det omvända förhållandet. I övriga fall måste båda spelarna välja samma tee.

Uträkning av spelhandicap
Spelare med lägsta spelhandicap får sitt spelhandicap reducerad med 40 % och spelare med det högsta spelhandicapet får sitt spelhandicap reducerat med 60 %. De reducerade handicapen läggs tillsammans och avrundas till närmaste heltal, som ger paret dess spelhandicap.

Särskiljning vid lika resultat
Särskiljning sker efter lagets gemensamma spelhandicap i första hand, matematiska metoden (sista 9, 6, 3 och 1) i andra hand och lottning i tredje hand.

Tegelberga Golfklubb

Tegelberga Golfklubb ligger i Alstad socken i Trelleborgs kommun, precis norr om landsväg 101 och alldeles vid gränsen till Svedala kommun, 20 minuter från Malmö och 10 minuter från Sturups flygplats. Här, i ett öppet böljande landskap, präglar  backlandskapet naturen, så fjärran från hur man föreställer sig sydvästra Skåne och så till den grad unikt att området klassats vara av riksintresse.

Tegelbergas golfbana har karaktären av en klassisk kuperad skotsk hedbana i skånsk miljö med intressanta naturinslag, såsom de så kallade dödissjöarna som utgör minnen från den senaste istiden.

Den ursprungliga 18-hålsbanan, Gamla banan, stod färdig 1990 och hade Peter Chamberlain som banarkitekt, för övrigt den första av de mer än 40 golfbanor han designat i sin karriär.

Startavgift
Startavgift 200 kr per person, greenfee seniorer 250 kr och juniorer 125 kr

ANMÄL DIG VIA MIN GOLF ELLER KONTAKTA KANSLIET